Bagare och konditor
Hotell, livsmedel, restaurang och turism
1400 poäng
BAGARE, KONDITOR
Att bli bagare, konditor är ett utmärkt sätt att vidareutveckla sig själv. Dessutom är det ett yrke som man kan utöva över hela världen. Utbildningarna passar dig som gillar att jobba med råvaror och baka bröd och bakverk. Din framtid kan finnas inom till exempel bageri, konditori eller café. Du som söker är social, kreativ och har ett brinnande intresse för bakning och service.
Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. I utbildningen ingår undervisning, studiebesök, gästföreläsningar och projektarbete. Ett viktigt inslag i utbildningen är praktik på en arbetsplats.
Ämnes-/kursplan
RLXACR (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
BAGARE-NSU
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Bageri 1 (BAGBAG01)
- Bageri 2 (BAGBAG02)
- Bageri 3 (BAGBAG03)
- Bageri 4 (BAGBAG04)
- Choklad och konfektyr (BAGCHO0)
- Konditori 1 (BAGKON01)
- Konditori 2 (BAGKON02)
- Konditori 3 (BAGKON03)
- Konditori 4 (BAGKON04)
- Hygien (HYGHYG0)
- Komvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet (KVARRL)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)