Hoppa till innehåll

Kock

Hotell, livsmedel, restaurang och turism

1400 poäng

Kock/Matlagare

Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna. 

Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Där sker den praktiska och teoretiska undervisningen men till största del kommer utbildningen att vara praktisk. 

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk.

Ämnes-/kursplan

RLXAAR (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

NSU-KOCK

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (11 st)

0 Kursstarter

  • Det finns inga kursstarter att ansöka till.