Industrielektriker distans
El och Energi
Distans, 1500 poäng
Några vanliga arbetsuppgifter för industrielektriker är service, underhåll och idrifttagning av el- och automatikutrustningar. Du kan vara anställd i ett industriföretag eller i ett installation-/serviceföretag och utföra uppdrag på industrier, offentliga byggnader/anläggningar.
Utbildningen till Industrielektriker kan också ses som en kompetensutveckling av redan utbildade installationselektriker som behöver bredda sitt kompetensområde.
Målet med utbildningen är att deltagaren ska lära sig installera och montera el- och automationsutrustning samt service, underhåll och idrifttagning av el- och automatikutrustningar.
Utbildningen är på 1,5 år utan uppehåll för tex sommar- eller jullov.
Studierna är på distans med obligatorisk närvaro vid totalt 6 labbveckor. Varav 3 är på vår skola i Solna, medan övriga blir på annan ort, mest troligt i Sundsvall.
Dessa är utspridda under studieperioden första året. Du läser kurserna på distans i vår lärplattform och i kurslitteratur. Några kurser avslutas med en labbvecka och andra avslutas med skriftligt slutprov som du bokar själv med läraren. I utbildningen ingår 15% APL.
När du är antagen får du en individuell studieplan där du ser hur kurserna är inplanerade, vilka veckor du ska vara på skolan samt när APL är inplanerad. Under hela utbildningen har du möjlighet till kontakt med lärare via lärplattformen för support och stöd.
Har du redan betyg i någon eller några av kurserna tas de bort från din utbildning.
Du behöver en dator med internetuppkoppling och Windows-program. En e-postadress du använder och svarar på, samt ett telefonnummer där vi kan nå dig. Kostnad för kurslitteratur samt eventuella arbetskläder/verktyg står du själv för. Kostnad för resor och boende vid labb eller APL.
Förkunskapskrav
Förkunskapskrav är godkänd grundskola. Rekommenderade förkunskaper är även Matematik, Svenska och Engelska från gymnasiets första kurs.
Ämnes-/kursplan
KURSPAKET
Anmälningskod
EL-IND-DI
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (14 st)
- Praktisk ellära (ELLPRA0)
- Elkraftteknik (ELRELF0)
- Elektromekanik (ELRELK0)
- Elmätteknik 1 (ELÄELM01)
- Fastighetsautomation 1 (FAIFAS01)
- Elinstallationer (INSELI0)
- Elmotorstyrning (INSELS0)
- Kommunikationsnät 1 (INSKOM01)
- Komvuxarbete el- och energiprogrammet (KVAREE)
- Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem (LARLAM0)
- Mekatronik 1 (MEKMEK01)
- Mät- och styrteknik (MÄTMÄO0)
- Mät- och reglerteknik (MÄTMÄT0)
- Programmerbara styrsystem (MÄTPRR0)
Antal Kursstarter: 1